hällnäshelg

I fredags åkte jag & patrik till hällnäs, vi var bara borta tills på lördagen men vi hann med ett och annat ändå. Tanken var att jag skulle åka tillsammans med mamma & pappa till deras kompisar för att äta surströmming men jag ångrade mig i sista sekund. ( det finns fler tillfällen ) surströmming är faktiskt gott ifall man har det på macka tillsammans med massa potatis, lök & gräddfil, mums! Men, smaken är rätt mäktig så man behöver inte så många faktiskt. En sak som jag dessutom skulle vilja hinna äta men inte heller hunnit är kräftor, de är smaskens. Kräftor och rostade mackor, deni!
Jag såg framemot att få träffa mia, det är ju så sällan man gör det nu för tiden men det blev tyvärr inte heller av.. Som tröst så vann jag istället ett par hundra i poker under kvällen! Det behövdes kan jag garantera! Ifall jag nu av någon väldigt väldigt väldigt konstig anledning inte skulle lyckas bli advokat så har jag ju en inkomst i varje fall, tack vare min pokertalang! Man kan ju kamma hem massa pengar med rätt taktik. Men men, det går jag hålla som en hobby istället för det är ju advokat jag ska bli, så enkelt är det bara. Jag vann två av två omgångar, och tro mig, det handlar INTE om tur, haha.  ;)

Medans jag fick en härlig sovmorgon på lördagen så pallrade sig patrik upp vid sex tiden med indra, och fortsatte vara vaken efter det. Jag är rätt imponerad över hur han klarar av det dag ut och dag in. Det är beundransvärt, speciellt på lördagar när man helst vill sova ut ordentligt! Men han hade nog ganska kul när han tittade på vårat lilla bustroll när hon lekte med ville där hemma, dom var tydligen helt galna och hade hur kul som helst! Tänka sig att Indra var livärdd för ville bara för två veckor sen.
Jag for över till lena vid två tiden och putsade hennes fönster, och fick en slant för det också. Så efter fredagen och lördagens små inkomster så kunde jag bjuda min bror på pizza eftersom han fylle 28. Mamma, pappa, sara, jag & patrik tog med david till svanen i vindeln och åt mat, gott gott.
Efter maten begav jag och patrik oss vidare hem till stan igen. Vi var rätt trötta under kvällen så vi tog det väldarns lugnt, såg på tv och somnade tidigt.

Imorse skulle vi ha våran första idrottslektion. Jag och Ellen som inte är stadsbor hade lite problem med att hitta till gammlia, det var lite pinsamt faktiskt. Vi gick på tok för långt, väärldens omväg. Så vi var svettig redan innan lektionen. Lektionen kunde inte starta förrän 20 minuter senare än tänkt på grund av våran försening. Men nu vet vi ju vilken den snabbaste vägen är till nästa gång i varje fall. Men ni anar inte vilken intensiv lektion vi hade alltså. Efter sommarens alla onyttigheter och absolut noll träning så vr det fruktansvärt, jag var som en flåsande elefant. Vi hade löpning, vilket jag egentligen tycker om, tycker det brukar vara härligt att springa men inte nu inte. Hoppas den härliga känslan kommer tillbaka så smånigom, gäller att få tillbaka konditionen så blir det nog kanon!

Har dessutom träffat  den tredje ägaren till ett syskon till Indra igår. Vi var ute på promenad och så mötte vi henne längst vägen. (Hon hade inte med sig Polly just då men en annan schäfer/rottis som hette Frasse).
Men nu ska vi försöka ordna att alla tre valpar härifrån stan ska få träffas och busa av sig, syskon emellan!
När vi träffade Athea så tyckte vi att hon var jätte liten jämfört med Indra. Men den tredje systern Polly är tydligen mycket större än vad Indra är, så det kan bli spännande att se storleksskillanden på dom.Våran vardag | | Kommentera |

Lugn dag, hällnäs ikväll.

Sådärja, då var första skolveckan avklarad! Vi har haft det väldigt slappt och har inte behövt anstränga hjärncellerna någonting alls faktiskt. Men nästa vecka börjar schemat rulla igång och då är det verkligen ingen slapphet kvar inte. Men det gäller att ta en dag i taget och ha en positiv inställning så ska nog allt gå bra! Fredagar är störtsköna, så länge vi inte har några omprov som måste göras så får vi sluta vid lunchtid! WOHOOO! Ganska härligt slut på en skolvecka, visst?
Sen så har vi sovmorgon till halvtio på måndagar så det är rätt skönt det också. Jag trivs verkligen i våran klass, den känns relativt skön för att vara en skolklass ;p lärarna har jag inte riktigt någon erfarenhet av alls än. Meen, nogpratat om skola.

Patrik slutar jobba om en och en halv timme, sen åker vi tillsammans med vovven till hällnäs!!  Vi stannar bara tills på lördag men jag ska få träffa min älskade mia (hon flyttar till sin lägenhet i lycksele imorgon). Sen så ska vi ha pokerkväll tillsammans med vårat pokergäng i hällnäs. Håll tummarna för mig ikväll för jag behöver faktiskt pengarna. Har gjort mig av med 3600:- på en månad, jag är alltså luspank. Sen så ska vi såklart vara tillsammans med min familj, dom kan vara rätt mysiga ibland dom också! Jag saknar min lillasyster, det är rätt tomt utan henne. Det trodde man aldrig förut att man kunde tycka, men så är det! 

I onsdags så for vi till röbäck och vaccinerade indra, så nu behöver hon inte göra det igen förrän hon är ett år. Det gick bara bra eftersom hon har så mycket lös skinn, hon märkte knapp att hon fick en as stor nål i nacken. tänk om man kunde vara så pass lugn själv när man får spruta, icket icket. 
Nu följer hon ju med patrik varje dag till jobbet och det har gått förvånansvärt bra, hon sköter sig utomordentligt och trivs bra i bilen, det underlättar ju ordentligt!  

Eftersom hon inte får vara i soffan med oss, så får hon ligga i fotöljen
bredvid, den som är skönare än soffan, och där trivs hon kan jag lova.


Hon har blivit en riktigt stor tös nu.

Våran vardag | | Kommentera |

övernattning i pengsjö

Nu har skolan som sagt startat för våran del. Jag, Ellen & Lisa som känner varandra sen tidigare hamnade i samma klass, tur det! Sammanlagt var vi arton stycken i klassen men en kille ska sluta, vet inte varför men så är det i varje fall, så vi blir sjutton stycken. Igårmorse åkte vi vid 18.30 från umeå till pengsjö där vi skulle sova en natt, under dagen så åt vi gó mat och hade lite olika aktiviteter och hade det bara allmänt trevligt. På kvällen försökte jag och ellen (klumpiga som kylskåp) att lära oss ett par danssteg som killarna i våran klass kunde, dom är kanonduktiga på att dansa! För min och Ellens del gick det inte speciellt bra. För våran nya kompis frida gick det däremot bättre, hon har gått i cheerleading och gymnastik så hon hoppade upp&ner, bak&fram och ut och in, haha. Jag var verkigen dyngtrött på kvällen så jag somnade betydligt tidigare än de flesta andra.. Frida var uppe till 04.00 hon, vilken kämpe. Jag och Ellen slocknade vid 00.00 tiden. Frida hade svårt att somna när hon kom tillbaka, någon i rummet snarkade, den andra andades jätte tungt och den tredje stönade i sömnen (INTE JAG), jag andades tungt för att jag blev täppt i näsan. ;p
Nu är det dags för min del att tvätta, jippie. Sen ut med vovven en sväng och ta en liten tupplur.
Puss

Vilken klass börjar du? -   1 året, samhälls.
Vilken skola går du på? - Umeå internationella skola.
Vad ska bli roligast med att börja skolan igen? - Slippa renfors, nya vänner & en nystart.
Vad ska bli tråkigast med att börja skolan? -  Upp tidigt, långa dagar & prov.
Vad har du saknat mest med skolan under sommaren? - min familj & mina vänner, varit mycket hemma i stan.
Vem har du saknat mest från skolan? - ANDERS (min no & matte lärare) + jenni, vickan, sofia & ida.
Vilken lärare ska bli roligast att träffa igen? hm, kommer förmodligen lyckligtvis aldrig träffa dom igen, haha.
Får du betyg i år? -  jajamensan!
Vilka betyg vill du ha? - 20 mvg:n & 6 vg:n för att ta mig in på universitetet sen. de ni!
Vilka betyg tror du att du kommer få?- De som jag kämpar för såklart.
Vilket ämne ska blir roligast?-- Spanska skulle jag gissa.
Vilket ämne ska bli tråkigast?-- Matte, ingen tvekan.
Vem på din skola är snyggast? - Ingen aning, har inte sett alla än.
Får du någon ny i din klass i år? - ja, 16 stycken.
Tror du att du kommer förändras under detta året? - smartare lär jag ju garanterat bli, tro det eller ej så går det att bli smartare även om man heter anna larsson, haha. 

Våran vardag | | Kommentera |
Upp