valborgsmässoafton och världsförälder

Hoppas ni haft en fin valborgsmässoafton och nu kan vi välkomna våren. Hörde att maj månad skulle bli kanonfin så vi håller tummarna för att det ska stämma. Våran valborg har firats med mamma, pappa, sara och Davids familj och vi var uppe hos oss. Vi grillade såklart och till efterätt hade vi glass och massor med olika frukter och bär till.
 
Har suttit och snyftat framför Humorgalan ikväll. Förra året när jag såg programmet så blev jag världsförälder och det känns bra att man på något sätt kan hjälpa till i all elände och fattigdom men man önskar att man kunde göra mycket mer. Det är så sorgligt att världen ska behöva se ut så här. 
 
Kenya: Barn i ett läger

UNICEF/Georgina Cranston - Smutsigt vatten dödar fler barn än krig.

Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

Våran vardag | | Kommentera |

barnvänligt, verkligen?

Igår promenerade jag jättemycket.. Om jag börjar räkna ihop kilometrarna så säkert runt 1,5 mil. Hem från jobbet, en långprommis med mamma vid älven och så blev det en kvällsprommis med Ylva. 
 

Och här är situtationen vi nu sitter i. De har idag på sig att försöka rätta till den här soppan och jag ber till gud att de gör rätt för sig och tänker på barnen. 
 
Våran vardag | | Kommentera |

28 april

Åh vad tiden springer iväg. April är snart slut och poff så är sommaren här. Underbart! 
 
I lördags fick vi fara lite snabbt in till stan för att hinna köpa nya däck till bilen. Och medans däcken byttes gick vi och åt lunch och köpte vår/sommar skor till John. Vi gick in på bergners bil en snabbis och kikade lite på nya bilar och vi är lite kluvna hur vi ska göra med våran bilsituation men vi lägger det på is ett tag eftersom Patrik snart har semester och då behöver vi absolut inte två bilar. Oavsett hur man gör så är ett bilköp alltid ett dåligt köp så det gäller bara att försöka göra det till ett så lite dåligt köp som möjligt. Sen åkte vi till Obbola till Johns farmor och Tomas där vi blev bjudna på grillat till middag. Eftersom Patriks kusin Linn fyllde 30 för några veckor sen hade hennes vänner anordnat en överaskningsfest för henne på kvällen och dit for vi en stund på lördagkvällen. Linn var överlycklig så de hade verkligen lyckats. Hon hade blivit kidnappad på dagen för att skämma ut sig lite på stan och sen hade de ätit middag tillsammans och så var det fest på kvällen med alla hennes nära och kära.
Efter att ha varit där två timmar kanske for vi tillbaka till Obbola och sov över där. På söndagen var det kalas för Joline som fyllde 15, hon önskade sig bensinpengar eftersom hon fått en crossmoppe i present! :) 
 
Igår gick jag, John och Marie broarna runt och det var fantastiskt härligt där nere nu så det blir att ta den promenaden ofta framöver. När vi gått rundan åt vi lunch på hotellet och sen följde vi med henne till Bastusel. 
 
Patrik är ledig torsdag och fredag den här veckan så det blir härligt med långledigt för honom. Bonnie ska ställas för första gången på lördag så det ska bli spännande. Det är bara en inoffare men det är väldigt bra för att hon ska få tränas innan det sätter igång på riktigt. Hon är väldigt fin men vi får se vad domaren tycker om hennes fladdriga öron. 
 
Tyckte den här bilden blev lite rolig med Bozz gäspandes i bakgrunden. 
 
 
Våran vardag | | Kommentera |
Upp