Första advent

Att det redan hunnit bli första advent. Jag är och har alltid varit den juligaste människan i världen. Som börjar längta till julen i september och älskar allt som har med pynt, pyssel, mat och bak och förberedelser inför julen. MEN  i år har det varit trögstartat på den fronten.. Blev nästan orolig där ett tag men det krävdes bara att jag började pynta lite smått idag så började de rätta känslorna komma tillbaka. Jag drog en lättnadens suck.. Jag håller inte på att förvandlas till grinchen utan det är nog bara summan av kardemumman av tankar som helt enkelt varit på helt annat håll den senaste tiden.
 
Men som sagt.. Idag, första advent påbörjade jag pyntningen med ljusstakar och stjärnor i fönstren och en och annan tomte.  Och på en gång blev jag sådär barnsligt pirrig och började nynna på vår julskinka har rymt och började fundera på hur årets pepparkakshus kommer se ut och vilken smak jag ska göra på saffransbullarna imorgon.  GulleJohn trodde för en stund att det var julafton idag eftersom han träffade tomten och fick ett paket på byns skyltsöndagsfirande. Och frågar man honom vad han önskar sig i julklapp så är det en stor helikopter han kan flyga i eller en monstertruck, hehe. 
Våran vardag | | Kommentera |

Saras firande

Igår firade vi Sara som blir 20 på måndag! Vi bowlade och åt middag på Olearys. Bowling är verkligen den perfekta familjeaktiviteten för oss eftersom alla kan vara med.. Och tro det eller ej men det var jag och mamma som gick därifrån som dagens överlägset bästa spelare, hehe.. 
| | En kommentar |

vecka 30

Wow, vi är inne i den sista trimestern sen två veckor tillbaka och det är bara 10 veckor (!!) kvar tills vår lilla skatt kommer ut. Jag börjar redan känna mig höggravid och det märks att det börjar bli trångt för bebisen där inne. För stunden sparkar det där inne så mycket så att datorn hoppar på magen, haha.. Han är cirka 38 cm lång och väger runt 1,5 kg vid det här laget.
 
Det är en kraftig tillväxtperiod mellan vecka 28-32 och de senaste veckorna tycker jag att det har varit svårt att hitta en skön sovposition så jag har haft en kudde som jag lagt under magen för att det ska bli lite bekvämt. Och när man väl lagt sig till rätta och preciiiis håller på att somna så måste man upp och kissa. Likadant varje kväll..Plocka upp leksaker från golvet hundra gånger om dagen börjar också bli tungt så Patrik har fått golvtjänst hemma nu.
 
När jag var hos barnmorskan sist den 11/11 såg vi att järnvärdet sjunkit drastiskt på en månad. Hon utbrast " Har du inte varit väldigt trött på sistone?"  Hm, i och för sig men vi har verkligen haft fullt upp med massa saker så det är inte helt lätt att veta vad tröttheten beror på. Men jag tycker att jag varit lite grinig, irriterad och känslig de senaste veckorna så det kändes nästan som en lättnad att jag har lite av en anledning att vara på det viset. Men nu måste jag ta järntabletterna varje dag. Just nu tar bäbisen jättemycket av ens järn så jag måste ha lite reserver. Och det skulle vara skönt om jag kunde få lite av en energiboost nu i denna lite stressiga tillvaro.
 
Blodtrycket var bra.. Sfmåttet var 27. Han låg raklång och spände ut sig istället för att ligga ihopkurad längst efter magen så det var inte helt lätt att mäta. Hjärtat slog 136 slag / minuten. Lillvännen ❤
Graviditeten med Philip, Våran vardag | | Kommentera |
Upp