Fettisdag

Två glada killar påväg till liten och stor imorse. Vi får promenera mycket nu när Patrik har min bil. Kian har strulat länge.. vi lagade den förra veckan men problemet återstod så den ska lämnas in en gång till nästa vecka. Eländes bil! 


Fettisdag idag. Köpte semlor på coop som var djupfrysta (?!?!) Blä.. verkligen inte goda.. tur var väl det för jag ska lix inte äta semlor men mindre kul för Patrik och barna. 

Om en timma ska jag och Sara på min arbetskollegas Challis föreläsning "Du har cancer, Charlotta! Den handlar om att drabbas av cancer som en 35 årig småbarnsmor. Om att planera inför döden. Om tankar och känslor. Om rädsla och ångest. Om nytt liv. Om hopp. Om mitt liv. "  Om ni hinner läsa det här innan 19 så far dit och lyssna! 

Men philip gillade semlan i alla fall. Den djupfrysta grädden var kanske skön mot någon kliande tand, haha!
Våran vardag | | Kommentera |

En liten uppdatering om Philip

I torsdags förr förra veckan var det dags för Philips 1-års vaccination. Tycker det är sååå otrevligt, särskilt när de blivit så stora och medvetna och inte kan förstå varför man blir fasthållen och blir stucken i bena. Usch.. men det går ju över snabbt och det är viktigt att vaccinera så det är ju för en bra sak. Han vägde 11,9 kg och var 82 lång. 


Han sover bra om nätterna men kliver gärna upp klockan 06.00.. En timma för tidigt om ni frågar mig. Han går inte än men kryper desto fortare. Och klättrar.. jisses. På en dag har jag hunnit ta ner honom från matbordet, köksön, stolar och fönstrena en miljon gånger. Och varje gång jag får syn på honom så skakar han på huvudet som att "nä, här får jag inte vara". Överväger att skaffa en hjälm åt honom. 

Äter gör han men inga mängder direkt och bara på hans villkor. Han gillar egentligen det mesta men vägrar att matas och han måste alltid äta samma som oss annars kastar han iväg tallriken och vrålar. Han gillar inte välling och inte heller gröt. Kokta ägg är hans favorit till frukost! Bananer, kiwi och clementiner går alltid ner till mellis. 

Han säger mamma, pappa, lampa, nej, och babba (det betyder babblarna)  Igår lärde han sig ett nytt ord. Vi tog en promenad till mamma och när vi kom fram till huset så sa han "mommo" och det måste ju betyda mormor. Även när vi kom in sa han det flera gånger. Och när han ropar på Bozz så smackar han med munnen och gör ett sånt där pussljud som man gör när man lockar på en hund. Han älskar musik och tycker om när vi sjunger. När vi sjunger imse vimse spindel gör han alla rörelserna till. När han vill se på babblarna hämtar han fjärrkontrollen och säger babba,babba,babba! Det bästa han vet är när John leker med honom och det värsta han vet är blöjbyten. Dags att börja potträna snart tror jag 😅 

Våran vardag | | Kommentera |

15 februari

Bilden nedanför beskriver ganska bra hur min och Philips dag har känts idag. Vi skjutsade John till dagmamman imorse och sen känns det inte som att vi gjort just någonting. Dessutom sov Philip i flera timmar mitt på dagen, det händer nästan aldrig. Och medan jag väntade på att han skulle vakna så somnade jag också. Jag vaknade lite lätt irriterad bara för att jag slösat bort effektiv tid på att sova. Så dumt egentligen.. Det är ju perfekt att kunna vila när barnet gör det för somnar man så är det ju precis vad man behöver. 


Varit ute, städat, lekt, lagat mat och tränat har vi då i varje fall uträttat idag. Vi har tränat rätt flitigt både jag och Patrik de senaste veckorna. Patrik fick ju som sagt ett hemmagym i 30-års present och jag som önskade mig en crosstrainern fick det i julklapp.. SÅ skönt att ha allt det man behöver hemma, då finns det liksom inga ursäkter, hehe.. 

Lillgubben ❤ när man till och med sover när man har ugnspannkaka framför sig DÅ är man trött!
Våran vardag | | Kommentera |
Upp