En liten uppdatering om Philip

I torsdags förr förra veckan var det dags för Philips 1-års vaccination. Tycker det är sååå otrevligt, särskilt när de blivit så stora och medvetna och inte kan förstå varför man blir fasthållen och blir stucken i bena. Usch.. men det går ju över snabbt och det är viktigt att vaccinera så det är ju för en bra sak. Han vägde 11,9 kg och var 82 lång. 


Han sover bra om nätterna men kliver gärna upp klockan 06.00.. En timma för tidigt om ni frågar mig. Han går inte än men kryper desto fortare. Och klättrar.. jisses. På en dag har jag hunnit ta ner honom från matbordet, köksön, stolar och fönstrena en miljon gånger. Och varje gång jag får syn på honom så skakar han på huvudet som att "nä, här får jag inte vara". Överväger att skaffa en hjälm åt honom. 

Äter gör han men inga mängder direkt och bara på hans villkor. Han gillar egentligen det mesta men vägrar att matas och han måste alltid äta samma som oss annars kastar han iväg tallriken och vrålar. Han gillar inte välling och inte heller gröt. Kokta ägg är hans favorit till frukost! Bananer, kiwi och clementiner går alltid ner till mellis. 

Han säger mamma, pappa, lampa, nej, och babba (det betyder babblarna)  Igår lärde han sig ett nytt ord. Vi tog en promenad till mamma och när vi kom fram till huset så sa han "mommo" och det måste ju betyda mormor. Även när vi kom in sa han det flera gånger. Och när han ropar på Bozz så smackar han med munnen och gör ett sånt där pussljud som man gör när man lockar på en hund. Han älskar musik och tycker om när vi sjunger. När vi sjunger imse vimse spindel gör han alla rörelserna till. När han vill se på babblarna hämtar han fjärrkontrollen och säger babba,babba,babba! Det bästa han vet är när John leker med honom och det värsta han vet är blöjbyten. Dags att börja potträna snart tror jag 😅 

Våran vardag | |
Upp